2020-11-02 15:27:37• hírek • Bede Emőke

Íme a dal, amely megdöntötte a Despacito nézettségi rekordját

A Baby Shark című gyereksláger immár hivatalosan is legyűrte a sokáig abszolút rekordernek számító Despacitót, hiszen míg Luis Fonsi és Daddy Yanke dala jelen pillanatban közel 7 milliárd 38 millió megtekintésnél jár, a gyerekdal már jócskán meghaladta a 7 milliárd 40 milliós határt is – írja a The Guardian.

A már korábban is ismert gyerekdal fülbemászó változatát a Pinkfong nevű dél-korai cég töltötte fel a videómegosztóra még négy évvel ezelőtt. Eleinte csak Délkelet-Ázsiában vált slágerré, majd a „cápák” lassan bekebelezték az Egyesült Államokat és Európát is, mi több, a zenei toplistákra is felkerült.


Noha a dal nem képezi a Pinkfong szellemi tulajdonát, 2019-ben Jonathan Wright gyerekdalszerző beperelte a céget azt állítva, hogy ő már 2011-ben rögzítette a dal egy igencsak hasonló változatát, így a szerzői jogok tulajdonképpen őt illetnék meg. A Guardian úgy tudja, érdemi döntés ebben az ügyben még nem született, viszont nem ez az egyetlen per, ahol a Baby Sharkról megy a vita.


Múlt hónapban ugyanis vádat emeltek három börtönőr ellen, akik a vádirat szerint megbilincselték a rabokat és arra kényszerítették őket, hogy két órán át egyhuzamban hallgassák a Baby Sharkot. David Prater kerületi ügyész elmondása szerint az újra és újra lejátszott dal indokolatlan érzelmi stresszt okozott a már amúgy is szenvedő foglyoknak. Ennek fényében mi is csak saját felelősségre ajánljuk a sláger meghallgatását:
 


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: